Livrare rapidă, plata online sau la livrare.

Cum alegi cele mai bune lenjerii de pat - 7 Sfaturi

Cum alegi cele mai bune lenjerii de pat - 7 Sfaturi

, de Someone You Know, Timp de citire 4 min

Vrei sa schimbi total aspectul dormitorului tau? Incepe prin alegerea unor lenjerii de pat care sa te multumeasca in totalitate. Nu este usor sa gasesti cea mai buna lenjerie de pat, dar nici imposibil. In continuare, ti-am pregatit un mic ghid cu sapte sfaturi ce te vor ajuta sa achizitionezi cele mai bune lenjerii de pat. Iti mai spunem un secret: online poti gasi lenjeriile pe care ti le doresti si astfel vei economisi timp pretios si chiar si bani. 

  1. Alege materiale naturale

Lenjeriile de pat pot fi realizate din diferite materiale, atat naturale dar si sintetice sau combinatii dintre acestea. Cele mai populare lenjerii de pat de calitate si cele mai potrivite pentru piele si pentru un somn odihnitor sunt lenjeriile din materiale naturale. Acestea permit pielii sa isi exercite functia de termoreglare in timpul somnului si de asemenea sunt hipoalergice, permitand chiar si persoanelor cu pielea atopica sa le foloseasca in siguranta. De asemenea, lenjeriile din materiale naturale, cum sunt bumbacul, matasea, inul sunt rezistente in timp si le poti pastra cu succes cativa ani in stare foarte buna. 

  1. Lenjerii subtiri sau groase? 

Pentru cel mai bun somn, ideal ar fi sa optezi pentru lenjerii adecvate anotimpurilor. Astfel, vara alege cu succes lenjerii subtiri, iarna lenjerii mai groase, care sa iti tina de cald. Bineinteles sunt si exceptii: persoane care adora un tip de lenjerie indiferent de sezon. Tu stii cel mai bine ce ti se potriveste si cum te simti mai bine. 

  1. Lenjerii moi, pufoase sau creponate? 

Cea mai buna alegere a tipului de lenjerie de pat este cea in care te simti cel mai bine. Unii oameni adora lenjeriile moi, cum sunt cele satinate. Si este usor de inteles de ce: se simt foarte placut pe piele, nu cauzeaza ,,cute inestetice”, sunt prietenoase cu parul (in special doamnele si domnisoarele pot intelege cat de important este acest aspect). Alte persoane nu adora lenjeriile satinate, deoarece au impresia ca aluneca in ele, asa ca prefera lenjeriile creponate.  Acestea sunt perfecte pentru persoanele care se misca foarte mult in somn si care isi doresc lenjerii care sa nu alunece de pe pat. Important este sa iti dai seama ce fel de lenjerii preferi si care sunt cele mai bune materiale pentru lenjerii de pat pentru tine. 

  1. Nu neglija dimensiunile

Dupa cum stii, exista diferite dimensiuni de lenejerii, impartite in doua mari categorii: lenjerii single si lenjerii duble. Acestea, la rand lor sunt de mai multe tipuri: de exemplu, pentru lenjeriile de 1 persoana masuratorile se opresc de obicei la 150 x 200 cm. Insa, in functie de caracteristicile patului tau, s-ar putea sa ai nevoie de mai mult. Cel mai bine este sa masori colturile saltelei: cearsaful trebuie sa acopere salteaua si daca iti este mai usor, poti alege unul cu elastic. Un cearsaf prea mare va aluneca, se va sifona si nu iti va permite sa te odihnesti.

  1. Culorile si imprimeurile contribuie la modul in care te simti

Design-ul si culorile lenjeriei de pat sunt sunt foarte importante pentru modul in care te simti. Asa cum iti alegi mobila si culoarea peretilor, la fel trebuie sa acorzi importanta si lenjeriei. Daca optezi pentru culori pe care in general nu le agreezi si pentru imprimeuri care nu iti plac, s-ar putea sa ai o senzatie de iritabilitate ori de cate ori vezi lenjeria si astfel, nu te vei mai odihni bine. 

  1. Densitatea tesaturii este importanta, dar nu cruciala 

Probabil ai primit sfatul de a alege lenjeria in functie de densitatea tesaturii. Este adevarat ca o lenjerie cu o densitate de minim 200 g/mp iti va oferi cea mai buna calitate si va rezista foarte bine in timp. Insa, mult mai importante sunt calitatea testaturii, modul de finisare si calitatea fibrelor folosite. Degeaba o lenjerie este densa, daca nu este finisata corect, ceea ce va duce la desprinderea marginilor de exemplu. 

  1. Componenta setului de lenjerie 

In momentul in care alegi o lenjerie, este important sa stii cate piese contine si care sunt dimensiunile pentru fiecare in parte. De regula, un set de lenjerie contine patru piese: cearsaf pentru pat, cearsaf pentru pilota si doua fete de perna. Lenjeriile pentru adulti au in componenta fete de perna cu dimensiunile 50 x 70 cm, iar cele pentru copii de obicei sunt mai mici. Unele seturi ofera produse in plus, cum ar fi fete pentru perne decorative. 

 

Speram ca sfaturile noastre sa te ajute sa alegi cea mai buna lenjerie de pat!


Autentificare

Ti-ai uitat parola?

Nu aveți încă un cont?
Creează cont